wyposażenie kuchni sala jadalniana w restauracji bufet

Marynowanie mięsa w urządzeniu elektrycznym

Urządzenie do marynowania serii Lotus MR-12L za pomocą ultradżwięków w nowoczesnej technologii dająca szybkie i perfekcyjne efekty marynowania każdego mięsa używanego w gastronomii. Marynata wnika głęboko, dając produktowi aromat, nie niszcząc jego struktury. Czas marynowania trwa od 10 do 15 minut, podnosząc walory smakowe mięs i warzyw. Jednocześnie w tym urządzeniu następuje przyrost wagowy marynowanych produktów. Do wody pokojowej dodaje się odpowiednie przyprawy, dodatki aromatyzowane, oliwę, roztopione masło, miesza, oraz zanurza produkty. Mięso, warzywa po tej operacji marynowania są gotowe po kwadransie do smażenia, pieczenia, glilowania w kuchni gastronomicznej. Urządzenie rewelacyjne.


Marynowarka do mięsa i warzyw elektryczna, o pojemności zasobnika 12 litra. Wymiary urządzenia 26.5x32.5x38 cm, wymiary wanny do marynowania 24x30x20 cm. Zasilanie prądem jednofazowym i mocy 0.3 kW.