wyposażenie kuchni sala jadalniana w restauracji bufet

Salamandry do opiekania, podgrzewania, smażenia potraw

Salamandry do opiekania, podgrzewania, smażenia potraw służą praktycznie do beztłuszczowego przyrządzania naraz kilka produktów. Urządzenia posiadają regulację mocy grzejnej, oraz osłony zapobiegają utratę ciepła. W zależności od typu urządzenia salamandry posiadają grzałki na górze, dole, lub w obydwu poziomach. W sprzedaży posiadamy całą gamę tych urządzeń dla gastropnomii od prostych po ultraszybkie ze sterowaniem elektronicznym.

 


Salamander ultraszybki SER-60 elektryczny z cyfrowym panelem sterowania. Urządzenie posiada kwarcowe promienniki podczerwieni. Najważniejsza cecha salamandra to krótki czas nagrzewania. Po 20 sekundach gotowy do opiekania. Posiada płytę witro ceramiczną, oraz czasomierz od 5 sekund do 90 minut. Produkt wysokiej klasy. Całkowite wymiary 60x48x52 cm.

Salamander jako typ opiekacza potraw SEF 450 z jednym górnym elementem grzewczym i wyjmowanym rusztem. Wymiary komory45x35x21.5 cm. Zasilanie urządzenia 230 V i mocy 2300 W.

Salamander jako opiekacz potraw SFE 450I z dwoma elementami grzewczymi, górnym i dolnym o oddzielnym zasilaniu. Wyjmowany ruszt. Wymiary wewnętrzne 45x35x21.5 cm. Zasilanie jednofazowe o mocy1445 W.

Opiekacz-salamander potraw SGE 650 o wymiarach komory 65x35x21.5 cm Posiada dwa niezależne elementy grzewcze na górze urządzenia. Moc grzałek 1300+1700 W. Zasilanie jednofazowe

Salamander potraw do opiekania, pieczenia SFE 650I. Wymiar komory 65x35x21.5 cm z trzema elementami grzewczymi. Dwa górne i jeden dolny. Niezależne elementy grzania. Moc grzałek 1300+1700+1700 W. Zasilanie na jedną fazę.

Salamander gazowy SG-70 z ruchomą podstawą w dostępie trzech stron na tacę GN 1/1. Moc urządzenia 7.4 kW, wymiar całkowity 75x45x46 cm. Salamander wykonany ze stali nierdzewnej, o satynowym wykończeniu.