Pacojet 2 urządzenie do miksowania produktów świeżych i zmrożonych
Pacojet nowej generacji
Przedstawiamy do nowoczesnej kuchni profesjonalne urządzenie o nazwie Pacojet 2, maszynę unowocześnioną nowej generacji, dynamiczną produkowaną w Szwajcarii przeznaczoną do miksowania produktów świeżych i zamrożonych do –20*C bez rozmnażania. Urządzenie to jest naprawdę cudem techniki gastronomicznej w pełni automatyczne, sterowane elektronicznie i w raz z cyrkulatorem i zamrażarką szokową każda restauracja, bar, czy firma cateringowa może zmienić podejście do klijenta i dokonać prawdziwej rewolucji smakowej podawanych potraw.
Pacojet mikser to ułatwienie w przygotowaniu wielu potraw i umożliwienie bardzo szybkie przetworzenie produktów w najwyższej jakości produktu z zachowaniem smaku i aromatu. To dzięki tej maszynie można przygotować naturalne sorbety wyłącznie ze świeżych owoców, lody wielo smakowe i wiele innych dań w zależności od inwencji kucharza. To w tej maszynie produkcja różnorodnych słodkich lub pikantnych potraw o niezwykłej konsystencji, intensywnym smaku i zapachu staje się prosta, szybka i bezpieczna. Pakojet to urządzenia które oszczędza czas i koszty produkcji w gastronomii, oraz posiada wszechstronne zastosowanie w raz z dowolną produkcją od jednej porcji do nie skończoności, a produkty zamrożone zachowują świeżość i intensywny smak.
Pacojet to wytwórnia nieskończonej ilości smaków w zależności od inwencji kucharza i zastosowanych produktow, to czysty zysk lokalu gastronomiczznego.
Zalety Pakojeta:
Z Pacojet'em jest szybko, łatwo, tanio – świeże owoce, lub warzywa, mięsa, ryby, przyprawy (jabłka, gruszki, pomidory i inne owoce z jadalną skórką – nie muszą być obierane) i po pokrojeniu wrzucane do metalowego Paco-pojemnika. Pojemnik zalewany jest sokiem lub syropem, zamykany pokrywką i przechowywany minimum 24h przy -20°C. Z Pacojet'em nie używamy: konserwantów, wzmacniaczy smaku, stabilizatorów i innych dodatków chemicznych występujących w sproszkowanych półproduktach. Świeżo kupione, szybko przetworzone i przechowywane w zabezpieczonych pojemnikach przy -20°C, są soczyste, zachują naturalny aromat, kolor, witaminy, minerały i inne walory. Zamrożone produkty są miksowane w ciągu 60 sekund w temperaturze -20°C i nie tracą witamin i minerałów, które mogą być wytrącone podczas rozmrażania. Wykorzystanie Pacojet'a nie przerywa procesu utrzymania produktów w bezpiecznej temperaturze, gdyż nawet po miksowaniu przy -20°C możliwy wzrost temperatury wynosi tylko kilka stopni i pojemnik z pozostałą ilością zamrożonego produktu może być ponownie przechowywany w zamrażarce, zachowując dalej wszystkie walory smakowe i odżywcze. Przy miksowaniu następuje rozdrabnianie produktu na mikroskopijne cząstki - < 2µm = mniejsze niż 2/1000 mm, co gwarantuje wzmocnienie aromatu i smaku. Wykorzystując naturalną słodycz owoców możemy redukować dodatki cukru i tłuszczu. Owoce mniej słodkie mogą być zalewane lekkim syropem (np. 5 cz. wody i 1 cz. cukru) lub z dodatkiem cukru gronowego, owocowego, miodu czy syropów. Pojemniki z pokrojonymi produktami mogą być zalewane mlekiem, naturalnym jogurtem, mleczkiem sojowym czy ryżem z mlekiem – aromat, smak, konsystencja gotowego produktu otwiera nowe, nieograniczone możliwości w serwowaniu potraw. Podczas miksowania w pojemniku wytwarzane jest nadciśnienie 1,2 bar. Gdy nóż unosi się góry następuje napowietrzenie miksowanego produktu i jedna porcja może powiększyć swoją objętość do 30%. Pojemniki z produktami mogą być przygotowywane w dowolnym czasie oraz ilości i przechowywane w zamrażarce. Wedle potrzeb można miksować dowolną ilość porcji, lub zawartość całego pojemnika. Możemy kupować świeże lub sezonowe produkty (dobra cena) w większych ilościach i zamrażać je na zapas. Miksowanie produktu odbywa się szybko i w pełni automatycznie. Pacojet to urządzenie uniwersalne, które zapewnia oszczędność czasu, podnosi wydajność, obniża koszty materiałowe i minimalizuje straty. Karta menu może bardzo być szybko aktualizowana z nowymi dodatkami i daniami. Kreatywne połączenia smaków i aromatów otwierają nowe możliwości serwowania - sprzedaży potraw wszelakich. Oszczędności przy przygotowaniu pojemników (mniej obierania, rozdrabniania, przecierania), wykorzystanie produktów mniej wartościowych – np. włóknisty rdzeń ananasa, końcówki odcinanych szparagów oraz możliwość dalszego wykorzystania napoczętych pojemników – takie możliwości zapewnia tylko Pacojet 2. Dzięki prostej i szybkiej obsłudze maszyny oraz łatwej wymianie pojemników – różnorodność produktów, możemy w oszczędny sposób przygotować i utrzymywać ciekawą ofertę w naszej karcie menu.
Pakojet 2 posiada nowy dotykowy panel sterujący z kolorowym wyświetlaczem, oraz podział na dziesiąte części porcji , co umożliwia precyzyjne porcjowanie, oraz bardzo nową funkcję do wyboru pracy z nadciśnieniem i automatycznym odpowietrzaniu, oraz ubijania płynnych produktów i siekanie-mieszanie tatara, farsze, zioła. To nowoczesne urządzenie posiada też funkcję indywidualnego programowania, oraz przedłużoną gwarancję na wyciszony niezawodny silnik.
Nowoczesny ręcznie zalewany ekspres do kawy
Oferujemy nowoczesny solidny, prosty, ale dynamiczny ekspres do kawy dla małej i średniej gastronomii, który można instalować wszędzie tam gdzie nie ma możliwości podłączenia urządzenia do wody. Ekspres Novo jest wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej z czarnymi obudowami z tworzywa sztucznego. Posiada też dużą zaletę można szybko zaparzać żądaną ilość kawy, a zapach i aromat będą towarzyszyć płynowi. Ma też dwie samoregulujące się płyty grzewcze, które zapewniają temperaturę płynu, koszyk na filtry papierowe, jest łatwy w obsłudze, oraz tani w eksploatacji i zakupie. Idealny tez dla firm cateringowych.
Wydajność ekspresu do kawy ręcznie zalewanego wynosi na godzinę 18 litrów. Maksymalna pojemność 2 dzbanków 2 litry. Jeden dzbanek zaparza się w ciągu około 6 minut, moc 2130W. Wymiary urządzenia 214x391x424 mm.
Orzewanie na podczerwień
Ogrzewanie stylowe promiennikami podczerwieni Solamagic na zewnątrz jak i na zewnątrz lokali gastronomicznych, handlowych, patii hotelowych. Oferujemy urządzenia najwyższej klasy o różnych zastosowaniach i typach Promienniki oferowane wydzielają ciepło odczuwalne przez organizmy żywe, ale nie ogrzewają powietrza i przedmiotów w pomieszczeniu.
Napisz do nas
Dane firmy
Rest
Profesionalne wyposażenie gastronomii
Biuro Handlowe
ul.Płowiecka 5A
04-501 Warszawa.
tel. +48 692 093 908
tel /fax 022 879-70-07
rest@gastrorest.pl
Copyright © 2014 Rest || Wykonanie: Actusdesign.pl - projektowanie stron warszawa
wyposażenie gastronomii Warszawa| bielizna stołowa w zakładach gastronomicznych | hurtownie gastronomiczne warszawa | salamander urządzenie gastronomiczne