wyposażenie kuchni sala jadalniana w restauracji bufet

Frytownice gastronomiczne jedno i wielokomorowe otwarte do smażenia produktów w oleju

Frytowanie to rodzaj obróbki termicznej w gastronomii polegającej na smażeniu warzyw, ziemniaków, mięs, ryb. Do tej czynności służą frytownice, inaczej nazwane frytkownice jedno, lub wielokomorowe otwarte. Bazą smażenia w urządzeniach jest olej lub oliwa spożywcza.


Frytownica nastawna FF10 o wydajności 13 kg na jedną godzinę i pojemności 7 litrów. Urządzenie ze spustem oleju o jednej komorze pieczenia. Idealna dla małej gastronomii.

Frytownica podwójna nastawna FF10+10TR o wydajności 15 kg każdej komory regulowanej oddzielnie. Zasilanie trójfazowe i mocy po 5100W. Dla większej gastronomii

Frytownica o jednej komorze smażenia FCF 10 TR o wydajności 15 kg na godzinę i pojemności 7 litra. Urządzenie nad stawne z unikalnym bezpiecznym użytkowaniem. Posiada kran spustowy na olej. Zasilanie trzy fazy. Frytkownica posiada frontowy panel sterujący.

Dwukomorowa frytownica o nazwie FCF 10+10 TR o wydajności 30 kg na godzinę z frontowym panelem sterującym. Posiada kran spustowy do oleju, oraz sterowanie oddzielne na każdej komory. Unikalny system bezpieczeństwa obsługi. Zasilana na prąd o 400 W. i mocy po 5100 V.