wyposażenie kuchni sala jadalniana w restauracji bufet

Termosy z kranem i bez kranu

 Termosy transportowe używane w cateringu do przenoszenia lub przewożenia gorących lub zimnych płynów, oraz  produktów przetworzonych jak: zup,  ziemniaków, mięsa.  Urzymują bardzo długo dużą temperaturę produktów. Występują w wersjach z kranami lub bez kranów spustowych.


Termosy z kranem o poj. 10; 25; 35 litrów o podwójnych ściankach z izolacją specjalną. Wykonane ze stali satynowanej, 6 zatrzaskami, podwójna pokrywa i uchwyty transportowe.

Termosy bez kranu o podstawie z elastycznego tworzywa, oraz zawór eliminujący podciśnienie. Stal nierdzewna. Występują w pojemnościach 10,25, 35 litrów. Uchwyty metalowe.

Termosy do transportów płynów modele UC250 o poj. 10,4 litra, oraz UC500 o pojemności 19.9 litra. Wykonane z jednolitego polietylenu z grubą izolacją.

Termos transportowy UC100 o poj. 39,7 litra. Przeznaczony do transportu gorących i zimnych napojów. Izolowany pianką poliuretanową, wykonany z jednolitego poietylenu.

Termos na potrawy 350LCD bez kranu. Wykonany z twardego jednolitego bezszwowego polietylenu. Pojemność pojemnika 12,7 litra

Termosy stalowe ST o pojemności 10 i 15 litrów do transportu żywności z pokrywą na zatrzaski, oraz posiadają wentyle eliminujące podciśnienie wewnątrz pojemnika. Uchwyty transportowe, oraz podstawę z elastycznego tworzywa.

Stalowe termosy ST o pojemności 20, 25, 35,50 litrowe. Utrzymują ciepło do 8 godzin. Idealne do transportu żywności gorącej w cateringu. Przystosowane do piętrowania.

Termosy z kranem transportowe do płynów o pojemności 10, 15, 20, 25, 35, 50 litrów. Stalowe, pokrywy posiadają silikonowe uszczelki, utrzymują ciepło do 8 godzin. Do każdej gastronomii