wyposażenie kuchni sala jadalniana w restauracji bufet

Toster - opiekacz jako urządzenie do tostów i opiekania kanapek

Toster to inaczej opiekacz do pieczywa. Sam toster tylko tworzy tzw. tosty, a typowe opiekacze jako urządzenia służą do przyrządzania nie tylko tostów, ale mogą przyrządzać bardzo bogate w formie opiekane kanapki z różnymi dodatkami jak mięso, wędliny, sery, ryby. Opiekacz posiada  funkcję grillowania, co ma wpływ na walory smakowe. Opiekacz profesjonalny w gastronomii dokonuje też odświeżanie pieczywa.


Opiekacz, toster do pieczywa i kanapek Model Tosti S3. Promienniki kwarcowe o szybkim nagrzewaniu w ilości 2 sztuk i jednej strefy grzewczej. Posiada regulowany wyłącznik czasowy z możliwością pracy ciągłej. Idealny do małej gastronomii

Toster opiekacz do kanapek o nazwie Tosti D3. Urządzenie o wymiarach 52.5x30.5x405 cm. Dwie strefy grzewcze i po dwa promienniki na każdym poziomie grzania. Wyłącznik czasowy i pracy ciągłej

Do pieczywa toster-opiekacz , model TRS 20.2 o wymiarach 52.5x30.5x30.5 cm. Urządzenie posiada jedną strefę grzania z 3 promiennikami na poziomie. Niezależny wyłącznik czasowy

Opiekacz TRD 30.2 o wymiarach 52.5x30.5x40.5 cm. Urządzenie bardzo wydajne, posiada promienniki kwarcowe po trzy na każdym poziomie. Dwie strefy grzewcze, które posiadają niezależne sterowanie. Możliwość ciągłej, lub czasowej pracy.

Taśmowy, wydajny Toster ROLLER GRILL model CT 540 z promiennikami kwarcowymi po 4 sztuki na dwóch poziomach urządzenia do wytwarzania tostów. Urządzenie na podczerwień osiąga we wnętrzu temperaturę do 1050 stopni. Istnieje możliwość zdemontowania tylnej ścianki i toster można stosować w wersji przelotowej. Wydajność opiekania tostów wynosi od 300 do 540 sztuk na jedną godzinę. Urządzenie rewelacyjne.