wyposażenie kuchni sala jadalniana w restauracji bufet

Piece konwekcyjno-parowe Houno dla kuchni w gastronomii

Oferujemy dla kuchni gastronomicznych o unikalnych rozwiązanach, nowoczesne w skali światowej piece konwekcyjno parowe HOUNÖ o 4 letniej gwarancji producenta. Oferta dotyczy 7 rozmiarów urządzeń, w tym jeden model posiada unikalny rozmiar na 16 półek roboczych. Piece posiadają  po 2 sposoby sterowania, ręczne i elektroniczne, dwa sposoby zasilania tj. elektrycznie lub gazowo.  Producent produkuje też piece specjalne dla piekarnictwa z funkcją rozrostu ciasta i prezystosowane dla statków morskich. Modele elektryczne posiadają podwójną izolację komory, co obniża zuzycie energii nawet o 30%.. W urządzeniach tych jest wykonana specjalna komora zapewniająca idealny obieg powietrza. Oferowane piece są majsterszcztykiem nowoczesnej kuchni i techniki.


Piec elektryczny, konwekcyjno parowy HOUNÖ model KPE 1.10, sterowany elektronicznie o pojemności 10 GN 1/1 i programator do 200 programów 10 stopniowych. Piec posiada wielostopniowy wentylator ze zmiennym kierunkiem obrotu łopatek, wyposażony w prysznic gastronomiczny, jedną sondę rdzeniową, przycisk ręcznego nawilżania komory pieczenia, funkcję szybkiego schładzania komory pieczenia. Automatyczny system mycia CombiWash®. Dla zainteresowanych wszelkie dodatkowe funkcje urządzenia

Piec elektryczny, konwekcyjno parowy HOUNÖ model CPE 1.20 roll-in. Urządzenie nowoczesne o systemie wózka wsadowego do pieca. System zwiększa wydajność pracy kuchni gastronomicznej. Sterowanie elektroniczne z możliwością wprowadzenia i zapamiętania 500 programów. Płaski panel sterujący z ekranem LCD, lekko obrócony w stronę obsługującego; intuicyjne, obrazkowe menu, komunikaty tekstowe w języku polskim. NOWOŚĆ RackTimer® - zintegrowane timery automatycznie podpowiadają, kiedy różne potrawy są gotowe do podania; obsługuje do 10 różnych czasów. SmartChef® - automatyczne pieczenie (kucharz określa jaki rodzaj produktów i w jaki sposób ma zostać poddany obróbce; piec automatycznie wybiera optymalne parametry obróbki. Komora robocza o unikalnym trapezoidalnym kształcie zapewniająca idealny obieg powietrza i znaczne skrócenie czasu rozgrzewania. Podwójna izolacja komory roboczej (60 mm). Prowadnice tac ze stoperami z przodu i z tyłu: tace umieszczone są zawsze prawidłowo, przez co nie zakłócają obiegu powietrza w komorze roboczej. Idealny kombajn wśród pieców gastronomicznych